​Predstavljen program 61. Međunarodnog dječjeg festivala

  • Slika
  • Slika
  • Slika
FOTO: MDF

2. lipnja 2021. - U novootvorenoj Spomen sobi Ive Brešana u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku predstavljen je program 61. Međunarodnog dječjeg festivala koji će se održati od 19. lipnja do 3. srpnja.

U četrnaest festivalskih dana publiku očekuje osamdesetak kazališnih izvedbi, 33 radionice, više od 500 polaznika, španjolski labirint na glavnom gradskom trgu, bogati program ulica i trgova te glazbeni i filmski program uz prijenos uživo na nacionalnoj televiziji.
 
Program su predstavili ravnatelj HNK u Šibeniku i MDF-a Jakov Bilić, gradonačelnik Šibenika Željko Burić te posebna savjetnica ministrice kulture i medija Iva Hraste Sočo, koja je istaknula kako nas nakon prošlogodišnjeg programa kada su sudjelovali samo hrvatski izvođači, posebno veseli što ćemo u ovoj godini gledati čak tri inozemna gostovanja. „I ovogodišnji Festival karakterizira bogat i raznovrstan program, dodala je Hraste Sočo i čestitala organizatorima koji su unatoč otežanim okolnostima uslijed pandemije, uspjeli  Festival održati na visokoj programskoj i organizacijskoj razini.

MDF u svom 61. Izdanju prati odluku Ministarstva da se 2021. godina obilježi kao Godina čitanja pa u Šibenik na Festival ponovno stiže Monte Librić, a i poznate i manje poznate osobe iz javnog i društvenog života spremaju se čitati djeci na Festivalu. Za Festival je ove godine izdvojeno 1,5 milijuna kuna zahvaljujući podršci Grada Šibenika, Šibensko – kninske županije te Ministarstva kulture i medija.
 

 

Pisane vijesti