Predstavljen program 60. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sudjelovala je na predstavljanju programa 60. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku putem videokonferencije za medije u petak, 12. lipnja 2020. godine.

Na konferenciji za medije uz ministricu kulture sudjelovao je ravnatelj HNK u Šibeniku Jakov Bilić i gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

U povodu nadolazećeg Međunarodnog dječjeg festivala, ujedno i najstarijeg dječjeg festivala koji slavi 60. obljetnicu, službeno je predstavljen ovogodišnji program, a ministrica kulture izrazila je veliko zadovoljstvo što se kulturni život vraća u svoj uobičajeni tijek i što će u razdoblju od 20. lipnja do 4. srpnja najmlađa publika u Šibeniku moći pratiti najbolje predstave kazališnih kuća iz svih dijelova Hrvatske te sudjelovati u bogatom radioničkom programu.



Za kontinuitet održavanja dječjeg festivala u Šibeniku zaslužna je kvaliteta njegova programa, kreativnost organizatora i interes publike koji niti nakon više od pola stoljeća ne jenjava. Time se ovaj festival upisao među najveće festivale u Hrvatskoj te čestitam Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku na organizaciji ovog velikog događaja kojemu se svi radujemo, rekla je ministrica.

Predstavivši program nadolazećeg Međunarodnog dječjeg festivala ravnatelj HNK u Šibeniku Jakov Bilić prisjetio se epidemiološke situacije od prije mjesec dana te istaknuo kako se festival sada nalazi pred vratima otvorenja. Dodao je i kako će se svečano otvorenje održati lutkarskom predstavom „Uspavanka za mišića“, Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića, koja je prije točno 60 godina otvorila prvi Međunarodni dječji festival u Šibeniku.

Zahvalivši se svima na uspješnoj suradnji gradonačelnik Šibenika Željko Burić, istaknuo je kako je kultura važan segment života te poručio kako putem festivala grad živi svoju budućnost.




>>> Preuzmite programsku knjižicu 60. Međunarodnog dječjeg festivala u PDF formatu ili pregledajte online program 60. MDF-a!



 

Pisane vijesti