Predstava „The Martial Dance / Ratnički ples“ u Zagrebačkom kazalištu mladih

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U okviru manifestacije Hrvatsko-kineska godina kulture i turizma održana je predstava Ratnički ples gostujuće umjetničke trupe iz Kine na kojoj je prisustvovala pomoćnica ministrice kulture dr. sc. Iva Hraste Sočo u utorak, 10. rujna 2019. godine, u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Pomoćnica ministrice je pozdravivši okupljene izrazila zadovoljstvo nastavkom međunarodne suradnje Hrvatske i Kine koja je u 2019. godini naglašena posebnim projektom Hrvatsko-kineske godine kulture i turizma, koji omogućava uspostavljanje i intenziviranje kulturnih veza dvaju zemalja.

Zahvalivši Ministarstvu kulture i turizma Narodne Republike Kine, Veleposlanstvu Kine u Zagrebu te Zagrebačkom kazalištu mladih na suradnji pomoćnica ministrice Hraste Sočo izrazila je uvjerenje da će predstava publici biti inspirativna te da će otkriti novu dimenziju poimanja kineskog suvremenog plesa i borilačkih vještina.

Kineske borilačke vještine izražavaju se putem suvremenog plesa da bi svijetu predstavljale, razvijale, inovirale te promovirale jedinstveni istočnjački identitet. Gostujuća predstava Ratnički ples jedinstvena je prilika kojom se hrvatskoj javnosti na poseban način predstavlja kineska kultura i tradicija. Nastala je u produkciji Zhao Liang ART skupine čija je svrha stvaranje i izvođenje predstava suvremenog plesa. Usavršavajući svoju umjetnost skupina je postigla i komercijalni uspjeh, što je čini rijetkom pojavom u svijetu kineskog plesa, a dosad je kreirala sedam snažnih plesnih djela.

FOTO:ZKM

>>> Više o predstavi  

Pisane vijesti