Potprogram MEDIA podupire tri hrvatska projekta ukupnim iznosom od 135.000 eura

Slika /slike/fotogalerija/2020godina/Media gif.gif

Desk Kreativne Europe ‒ Ured MEDIA Hrvatske predstavio je rezultate prvog roka poziva koji se odnosi na potporu namijenjenu razvoju pojedinačnog projekta (EACEA 17/2019), a u okviru kojeg su čak tri hrvatska projekta osigurala potporu i to u iznosu od 135.000 eura.


© Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske

Unutar prvog roka poziva za razvoj pojedinačnih projekata pristiglo je 278 prijava. Financijska sredstva u ukupnom iznosu od 2,705.000,00 eura osigurana su za samo 64 projekta. Hrvatska se, uz još 26 članica Potprograma MEDIA, našla na listi zemalja čijim je prijaviteljima osigurana potpora, a od 64 odobrena projekta ‒ čak su tri iz Hrvatske, s ukupnom potporom od 135.000 eura.
 
Iz perspektive produkcijskog kapaciteta zemalja raspodjelu potpora za pojedinačne projekte prikazujemo na sljedeći način:
  • kategorija zemalja visokog produkcijskog kapaciteta: ukupno 28 projekata − iz Francuske (11), Njemačke (5), Italije (4), Španjolske (4) i Velike Britanije (4);
  • kategorija zemalja srednjeg produkcijskog kapaciteta: ukupno 16 projekata − iz Švedske (5), Irske (4), Belgije (2), Austrije (1), Finske (1), Nizozemske (1), Norveške (1) i Poljske (1);
  • kategorija zemalja niskog produkcijskog kapaciteta: ukupno 20 projekata − iz Hrvatske (3), Islanda (3), Češke (2), Litve (2), Rumunjske (2), Bosne i Hercegovine (1), Bugarske (1), Cipra (1), Grčke (1), Latvije (1), Makedonije (1), Slovačke (1) i Srbije (1).
     
Potprogram MEDIA odobrio je potporu u vrijednosti od čak 60.000 eura animiranom projektu Nutz u produkciji tvrtke Recircle. Uz redatelja, scenarista i producenta projekta Denisa Alentija autorski tim čine i Vjekoslav Živković te Marija Ivšić.
 
Drugi projekt kojemu je odobrena potpora Potprograma MEDIA u iznosu od 50.000 eura jest igrani projekt Jimmy L u produkciji tvrtke Telefilm. Igrani film režirat će Pavo Marinković, a producent je Stanislav Babić.
 
Posljednji projekt kojemu je odobrena potpora Potprograma MEDIA u okviru prvog roka poziva za razvoj pojedinačnih projekata u vrijednosti od 25.000 eura jest kreativni dokumentarno-igrani projekt Fiume o Morte! u produkciji udruge Restart. Ovaj projekt dogovoren je u koprodukciji s Francuskom, Slovenijom i Italijom. Režirat će ga Igor Bezinović, producenti su Tibor Keser i Vanja Jambrović, a koproducenti Marina Gumzi i Fabrizio Polpettini.
 

http://mediadesk.hr/hr/novosti/potprogram_media_podupire_cak_tri_
hrvatska_projekta_ukupnim_iznosom_od_135_000_eura


Pisane vijesti