Potpisan sporazum između Nacionalnog zavoda za zaštitu spomenika Republike Makedonije i Hrvatskog restauratorskog zavoda

U Ministarstvu kulture potpisan je sporazum između Nacionalnog zavoda za zaštitu spomenika Republike Makedonije i Hrvatskog restauratorskog zavoda. Ovim sporazumom obje strane izražavaju želju i namjeru za uspostavljanjem međusobne suradnje.

U sklopu posjete delegacije Državnog restauratorskog centra za kulturnu baštinu Republike Makedonije i Nacionalnog zavoda za zaštitu spomenika Republike Makedonije koju čine Behixhudin Shehapi, direktor Centra, te konzervatorice Svetlana Mamucevska-Miljković i Ljuljuzime Prusi Agai Hrvatskoj, u Ministarstvu kulture potpisan je sporazum između Nacionalnog zavoda za zaštitu spomenika Republike Makedonije i Hrvatskog restauratorskog zavoda.

Sporazumom obje strane izražavaju želju i namjeru za uspostavljanjem međusobne suradnje koja će se odnositi na razmjenu stručnjaka, organizaciju simpozija, seminara i radionica, razmjenu znanstvenih i stručnih publikacija, te objavljivanje stručnih članaka. Ravnatelj Hrvatskog restauratorskog zavoda Ferdinand Meder izrazio je tom prilikom zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, a potpisivanje sporazuma označio je kao novu etapu u kontinuitetu zajedničke suradnje.

Povod boravka predstavnika Nacionalnog zavoda za zaštitu spomenika Republike Makedonije u Zagrebu je zajedničko sudjelovanje u regionalnom projektu Međunarodne agencije za atomsku energiju Ujedinjenih nacija (IAEA), koja nastoji potaknuti raznorodne metode korištenja atomske energije pa tako i u istraživanju i zaštiti spomenika kulture. 
 

Najave