Počeli jubilarni Virovitički kazališni susreti – 20. VIRKAS

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: Saša Pjanić / Kazalište Virovitica
 

12. veljače 2024. - Svečanom premijerom predstave „Krivi Billy s Inishmaana“ Kazališta Virovitica i Gradskog dramskog kazališta Gavella, redatelja Dražena Ferenčine, u petak 9. veljače počeo je jubilarni 20. VIRKAS, Virovitički kazališni susreti, kojeg kontinuirano od samog osnutka podupire Ministarstvo kulture i medija.

Na premijeri predstave prisustvovala je izaslanica ministrice kulture i  medija Nine Obuljen Koržinek ravnateljica Uprave za medije i razvoj kulturnih i kreativnih industrija Jasna Vaniček-Fila. Istaknula je važnost te kazališne manifestacije koja promovirajući kazališne susrete već dva desetljeća dodatno promovira Viroviticu kao grad kazališne umjetnosti. Posebno je naglasila kako, slaveći glumu i scensko stvaralaštvo, organizatori VIRKAS-a predstavljaju niz kazališnih produkcija iz zemlje i inozemstva, obraćajući se predstavama različitih poetika i žanrova te publici svih generacija. Dodala je kako predstave kazališnih kuća iz cijele Hrvatske (od Dubrovnika do Osijeka),  gostovanja iz Bosne i Hercegovine te međunarodne koprodukcije ovogodišnji jubilarni festivalski program čine posebno bogatim i raznovrsnim.
Ravnateljica Vaniček-Fila izrazila je zadovoljstvo što u programu sudjeluje nekoliko nacionalnih kazališnih kuća kao i kazališnih predstava nastalih u suradnji s umjetničkim organizacijama ili nacionalnim festivalima, a posebno je istaknula pozornost koju festival kontinuirano posvećuje djeci i mladoj publici.
 
Povodom visoke obljetnice, u mjesec dan trajanja Virkasa, Kazalište Virovitica pripremilo je bogat program koji će se odvijati na četiri lokacije te će se predstave, osim u Virovitici, moći pogledati i u Slatini, Suhopolju i Pitomači.
 




 


Pisane vijesti