Otvorena vrata 27. Sa(n)jam knjige u Istri

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: Manuel Angelini

19. studenoga 2021. – U Godini čitanja festival Sa(n)jam knjige u Istri svoja je vrata otvorio po drugi put, nakon što je njegovo 26. izdanje, umjesto prošle, održano u lipnju ove godine. Tako posjetitelji 27. izdanja čiji je tematski fokus na ljubavi, do 28. studenog imaju priliku istražiti bogatu ponudu više od 250 nakladnika i 30.000 naslova u kompleksu bivše tvornice Arena trikotaže u Puli.

Izaslanica ministrice kulture i medija dr. sc. Nine Obuljen Koržinek ravnateljica Uprave za razvoj kulture i umjetnosti Nevena Tudor Perković na svečanom otvorenju je istaknula kako je Sa(n)jam knjige u Istri više od sajma, jer je to manifestacija iznimne kulturološke važnosti za Hrvatsku, koja njeguje kreativnu i prijateljsku atmosferu i kojoj se posjetitelji rado vraćaju.

Osvrnuvši se na Godinu čitanja ravnateljica Tudor Perković istaknula je kako su trenutne okolnosti iznimno teške za cijeli kulturni sektor i društvo te naglasila da s istekom ove simbolične godine naš interes za knjigom i čitanjem neće i ne smije prestati.

Okupljenima su se obratili i izaslanik istarskog župana Borisa Miletića, Tulio Demetlika, gradonačelnik Pule Filip Zoričić. Pisac Ivan Čolović, osnivač i urednik beogradske „Biblioteke XX vek“ otvorio je ovogodišnje izdanje Sajma koje je posvećeno nedavno preminulom pjesniku Dragi Orliću.

Ulaz na sajam moguć je bez Covid-potvrda uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera od 10 do 21 sat, no ulaz na programska događanja moguć je isključivo uz Covid-potvrdu te rezervaciju mjesta na adresu: info@sanjamknjige.hr Uz program uživo u kompleksu bivše tvornice, Sa(n)jam knjige u Istri bit će dostupan u izravnom video prijenosu putem Facebook stranice i YouTube kanala Sajma.

www.sanjamknjige.hr
 

Pisane vijesti