Otvorena izložba POP ROCK MEMORABILIJA u zagrebačkoj Tvornici kulture

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
31. svibnja 2021. - Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek i državni tajnik Krešimir Partl prisustvovali su otvorenju izložbe POP ROCK MEMORABILIJA u zagrebačkoj Tvornici kulture u čijoj je organizaciji sudjelovala i Hrvatska glazbena unija. 

Ističući vrijednost ovog pothvata koji dolazi nakon nove faze popuštanja mjera i sve veće procijepljenosti i nakon sve intenzivnije realizacije programa „Jer svirati se mora“ koje je ministarstvo s HGU-om osmislilo i posebno financira, ministrica Obuljen Koržinek je čestitala organizatorima koji su nas podsjetili na mnoge koncerte naše pop i rock scene.

U ime organizatora izložbe Dražen Goreta je predstavio ovaj jedinstvenom pothvat sakupljanja izložaka hrvatskih glazbenika, a predsjednik Hrvatske glazbene unije Nikša Bratoš izrazio je nadu za buduću suradnju ne samo kroz koncertne aktivnosti, nego i ovakve umjetničke forme.

Na izložbi je predstavljeno više od 500 primjeraka rock kulture, izbor glazbenih instrumenata, rijetkih rukopisa i fotografija, odjeće, obuće, ploča, časopisa, akreditacija, ulaznica i potpisanih plakata iz privatnih kolekcija donatora i posuditelja. Cilj izložbe je prikazati potrebu za muzejom sa stalnim postavom i povremenim izložbama koji bi služio i kao nostalgični podsjetnik starijim generacijama, ali i nadahnuće mladim hrvatskim glazbenicima.


 

Pisane vijesti