Otvoren natječaj za dodjelu Nagrade „Iso Velikanović“ za 2022. godinu

Otvoren je natječaj za dodjelu Nagrade „Iso Velikanović“ za 2022. godinu, kojom će Ministarstvo kulture i medija nagraditi najbolja ostvarenja u području prevodilaštva u protekloj godini. Rok za predaju prijava je 17. veljače 2023. godine.

Priznanje je to ustanovljeno 2005. godine kao poticaj poboljšanju kvalitete i vrijednosti književnih prijevoda te stvaranju hrvatske prijevodne literature kako bi se istaknula važnost prevodilačke struke. Nagrada se dodjeljuje kao godišnja nagrada za najbolji prijevod objavljen u protekloj godini i kao nagrada za životno djelo istaknutim prevoditeljima koji su svojim prevoditeljskim radom obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji rad čini zaokruženu cjelinu, a njihova djela ostaju trajno kulturno dobro Republike Hrvatske.
 
Prijedlozi sa svom traženom dokumentacijom dostavljaju se isključivo u elektroničkom obliku na adresu NagradaIsoVelikanovic@min-kulture.hr, a primjerak knjige osobno ili poštom na adresu Ministarstva kulture i medija, Zagreb, Runjaninova 2, s naznakom: Prijedlog za Nagradu „Iso Velikanović“.
 
Tekst natječaja potražite na: https://min-kulture.gov.hr/?id=23414.Pisane vijesti | Društvo i zajednica