Održana sjednica Festivalskog vijeća Splitskog ljeta

Pod predsjedanjem ministra kulture g. mr. sc. Bože Biškupića, u Ministarstvu kulture održana je sjednica Festivalskog vijeća Splitskog ljeta.

Sjednici su prisustvovali članovi Festivalskog vijeća (predstavnici Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije – pročelnica gđa Maja Munivrana i pomoćnik pročelnika g. Zvonko Marić, ravnatelj Splitskog ljeta g. Milan Štrljić i ravnatelji Glazbenog i Dramskog programa Splitskog ljeta – g. Ivan Repušić i gđa Dubravka Lampalov , član Vijeća g. Želimir Hraste, ravnateljica Opere HNK u Splitu gđa Maja Žarković te predstavnici Ministarstva kulture).  
 
Na sjednici je predstavljen program i financijski plan 55. splitskog ljeta, koji je jednoglasno prihvaćen i ocijenjen iznimno kvalitetnim, unatoč smanjenim sredstvima. 55. splitsko ljeto bit će svečano otvoreno 14. srpnja 2009. godine s operno-baletnom premijerom Carmina Burana Carla Orffa na Prokurativama u izvedbi baleta, orkestra, zbora i solista HNK u Splitu, u koreografiji Yuri Vamosa i pod dirigentskim vodstvom maestra Ive Lipanovića. Tijekom festivalskih dana predstavit će se kvalitetan operni, koncertni, dramski, baletni i popratni umjetnički program.
   
Posebnost 55. splitskog ljeta je da je od ove godine postao dijelom međunarodnog festivala „Europsko glazbeno ljeto“ , koji okuplja partnere iz četiriju zemalja: Hrvatske, Slovenije, Italije i Češke, a sufinancira ga Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualne umjetnosti i kulturu Europske komisije. I ove godine nastavit će se koncepcija gostovanja programa na području Splitsko-dalmatinske županije, kao i uspješna suradnja s Dubrovačkim ljetnim igrama.  

Najave