Održan seminar “Mediji i nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj”

  • Slika
  • Slika
  • Slika

6. srpnja 2021. –  Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske u suradnji sa Savjetom za nacionalne manjine Republike Hrvatske održao je seminar pod nazivom “Mediji i nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj” u Osijeku.

Na seminaru je sudjelovala ravnateljica Uprave za medije i razvoj kulturnih i kreativnih industrija Jasna Vaniček-Fila, koja se osvrnula na ulogu medija u izvještavanju o pripadnicima nacionalnih manjina. Istaknuvši važnost promicanja ravnopravnosti i ostvarivanja prava nacionalnih manjina, ravnateljica Vaniček-Fila naglasila je značaj medija za doprinos promicanja temeljnih ljudskih prava i poštovanja različitosti te razvijanja kulture dijaloga u društvu.
 
Pozdravne riječi uputili su ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske Alen Tahiri, predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske Aleksandar Tolnauer i zastupnik mađarske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru Robert Jankovics.
Održana su i izlaganja na temu ostvarivanja prava nacionalnih manjina i sudjelovanja u procesu odlučivanja, zastupljenosti nacionalnih manjina u programima HRT-a te o ulozi manjinskih medija u informiranju pripadnika nacionalnih manjina.


 

Pisane vijesti