Odabrane stipendistice nacionalnog programa stipendiranja "Za žene u znanosti"

Iva Kavčič, Petra Peharec, Ivana Šoljić Jerbić i Lana Vasung dobitnice su stipendija nacionalnog programa stipendiranja "Za žene u znanosti".

Dipl. ing. fizike Iva Kavčič sa zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, dipl.ing.molekularne biologije Petra Peharec sa zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, dipl. ing. kemije Ivana Šoljić Jerbić sa zagrebačkog Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije te dr.med. Lana Vasung s Hrvatskog instituta za istraživanje mozga Medicinskog fakulteta u Zagrebu ovogodišnje su dobitnice stipendija "Za žene u znanosti", koje dodjeljuju Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture te L'Oreal ADRIA.
 

  
Mlade znanstvenice koje će primiti stipendiju u iznosu od 4.000 eura nagrađene su kako bi dovršile svoje doktorske disertacije sa područja prirodnih znanosti te kako bih ih se potaklo na daljnja istraživanja i ostanak u svijetu znanosti.
 
  
Odluku o najboljim među prijavljenim znanstvenicama donijelo je natječajno povjerenstvo u sastavu: akademik Zvonko Kusić (predsjednik), akademkinja Sibila Jelaska, akademik Krešimir Nemec, akademik Vladimir Paar, prof. dr. Dražen Vikić-Topić, prof. dr. Helena Jasna Mencer, prof. dr. sc. Vida Demarin , prof. dr. Ivan Vicković te dr. sc. Katica BIljaković.
 
Nacionalni program stipendiranja u Hrvatskoj je predstavljen u studenom 2006. godine a provodi se u zemljama diljem svijeta. Dio je međunarodnog projekta "For Women in Science" koji se u suradnji L´ORÉAL-a i UNESCO-a provodi već više od deset godina.


Najave