„Od klasifikacije do brisanja nosa - kompetencije dječjeg knjižničara“ – stručni skup Hrvatskog knjižničarskog društva

  • Slika
O teorijskim i praktičnim aspektima profesije knjižničara i kompetencija potrebnih za rad s djecom i mladima razgovaralo se na stručnom skupu „Od klasifikacije do brisanja nosa - kompetencije dječjeg knjižničara“ gdje su sudionici dobili relevantan uvid u konkretne primjere iz prakse o kompetencijama koje treba imati dječji knjižničar.
 
U programu otvorenja koji se održao u virtualnom obliku i nazočnoj knjižničarskoj zajednici pozdravnim uvodnim riječima obratila se izaslanica ministrice kulture i medija dr. sc. Nine Obuljen Koržinek načelnica Sektora za arhivsku, knjižničnu i muzejsku djelatnost Jelena Glavić-Perčin.
 
Čestitavši organizatorima na organizaciji ovog stručnog skupa, načelnica Glavić-Perčin naglasila je kako je rad s djecom i mladima više pitanje poziva nego struke, naročito poziva dječjeg knjižničara koji podrazumijeva i niz drugih kompetencija osim onih stručnih, knjižničarskih. „Uvoditi čovjeka na početku životnog puta u carstvo knjiga ogromna je odgovornost“, istaknula je te zaključila kako je biti dječji knjižničar važno životno poslanje koje prije stručnih kompetencija traži ljubav, strpljenje i vjerovanje da svojim pozivom možete mijenjati svijet na bolje.
 
Stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem održan je u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva - Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež, Komisija za obrazovanje i cjeloživotno učenje i Knjižnice Medveščak - Knjižnica grada Zagreba.





 

Pisane vijesti