Objavljeni dobitnici „Nagrade Vicko Andrić“ za 2022. godinu

Slika /slike/vicko andric.JPG

Na sjednici Odbora za dodjelu „Nagrade Vicko Andrić“, održanoj 7. lipnja 2023. godine u Ministarstvu kulture i medija RH, donesene su odluke o dobitnicima nagrada za 2022. godinu.

Odlukom Odbora „Nagrade Vicko Andrić“, nagradu za životno djelo, koja se dodjeljuje istaknutim pojedincima koji su svojim izvanrednim doprinosom i radom na zaštiti kulturne baštine obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji rad čini zaokruženu cjelinu, a njihova djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske, dobio je dr. sc. Josip Belamarić, povjesničar umjetnosti i nekadašnji ravnatelj Konzervatorskog odjela u Splitu.
 
Godišnju nagradu, koja se dodjeljuje pojedincima za izvanredan doprinos u zaštiti kulturne baštine, dobila je konzervatorica Ana Vranić Rob iz  Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode za sustavni rad na inventarizaciji i valorizaciji groblja Mirogoj koji je u potpunosti definiran  2022. godine.
 
„Nagrada Vicko Andrić“ za doprinos lokalnoj zajednici dodjeljuje se Tiboru Martanu iz Novog Marofa za izuzetno zalaganje za očuvanje tradicijske baštine putem istraživanja, prezentacijate prijenosa znanja na mlađe naraštaje.
 
Odbor „Nagrade Vicko Andrić“ radio je u sastavu: Tomislav Petrinec (predsjednik), Mirna Sabljak, Tatjana Horvatić, dr. sc. Lidija Nikočević, dr. sc. Vesna Pascuttini-Juraga, dr. sc. Viki Jakaša Borić, dr. sc. Tajana Pleše, Zdenka Predrijevac i dr. sc. Radoslav Bužančić.

Obrazloženja nagrada →


 

Pisane vijesti