Objavljen Poziv za predlaganje umjetničko-edukativnih programa i/ili radionica za Ruksak (pun) kulture za 2023. godinu

11. studenog 2022. – Ministarstvo kulture i medija objavilo je Poziv za predlaganje umjetničko-edukativnih programa i/ili radionica za Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi, nacionalni dopunski program u vrtićima te osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj za 2023. godinu.

Taj umjetničko-edukativni program već jedanaestu godinu za redom djeci i mladima u vrtićima, osnovnim i srednjim školama u dislociranim, prometno slabije povezanim područjima Republike Hrvatske približava umjetnost i kulturu kroz brojne aktivnosti te izvedbene kulturno-umjetničke programe.
 
Pravo podnošenja prijava na temelju ovoga Poziva imaju sve pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti u kulturi na području RH. Predloženi programi i/ili radionice trebaju pokrivati područja izvedbenih umjetnosti, vizualnu i filmsku umjetnost, književnost i kulturnu baštinu, a provoditi ih trebaju stručnjaci različitih umjetničkih područja kao što su književnici, likovni, kazališni, glazbeni, plesni, filmski i drugi umjetnici te studenti umjetničkih akademija.
 
Ministarstvo kulture i medija program Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz financijsku potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.
 
Prijave se podnose putem elektroničkog obrasca br. 23 (e-prijavnica) u sustavu ePisarnice Ministarstva kulture i medija.

Uvjete poziva kao i upute za prijavitelje pronađite na poveznici: https://min-kulture.gov.hr/?id=23027

 



Pisane vijesti