Objavljen poziv Culture Moves Europe 2024 za potporu međunarodnoj mobilnosti umjetnika i profesionalaca

Slika /slike/fotogalerija/2023godina/CultureMovesEurope.jpg

Do 31. svibnja 2024. godine otvoren je drugi po redu poziv za podršku međunarodnoj mobilnosti umjetnika i profesionalaca u kulturi koji s inozemnim partnerima žele istraživati, stvarati, učiti ili se umrežavati u državama koje sudjeluju u programu Kreativna Europa.

Poziv se sastoji od dvije linije djelovanja: individualne mobilnosti i rezidencija, a pridonosi putnim troškovima i troškovima života, nudi dodatne nadoplate na temelju individualne situacije primatelja potpore, a sadrži i posebne mjere za poticanje zelene mobilnosti.

Ciljevi poziva Culture Moves Europe su:
 
ISTRAŽITI – provoditi istraživanje, istraživati i raditi na određenoj temi ili novom konceptu,
STVORITI – uključiti se u kolektivni kreativni proces u potrazi za stvaranjem novog umjetničkog djela,
NAUČITI – poboljšati kompetencije i vještine sudionika kroz neformalno učenje ili suradnju sa stručnjakom,
POVEZATI SE – razviti profesionalnu mrežu, ojačati profesionalni razvoj suradnika, uključiti novu publiku,
*TRANSFORMIRATI SE - pridonijeti društvenim promjenama u skladu s vrijednostima i načelima Novog europskog Bauhausa (odnosi se samo na liniju djelovanja rezidencijalnih boravaka). 
 

INDIVIDUALNA MOBILNOST UMJETNIKA I PROFESIONALACA U KULTURI

Poziv za prijavu u okviru linije djelovanja za individualnu mobilnost čiji je cilj do 2025. godine podržati više od 6000 individualnih umjetnika i profesionalaca u međunarodnoj mobilnosti, otvoren je do 31. svibnja 2024. godine s mjesečnim rokovima za predaju prijava. Osim u prosincu, na posljednji dan svakog mjeseca u 23:59:59 bit će rok za predaju prijava što omogućava potencijalnim korisnicima da projekte mobilnosti provedu i prije završnog roka poziva.


PRIHVATLJIVI PRIJAVITELJI

Prihvatljivi prijavitelji su umjetnici i profesionalci u kulturi ili grupe umjetnika i profesionalaca (od dvije do pet osoba) koji imaju navršenih 18 godina i prijavljeno prebivalište u jednoj od 40 država koje sudjeluju u programu Kreativna Europa.

Uspješni primatelji potpore (pojedinačni ili grupni voditelj/član) na prošlogodišnjem pozivu za Individualnu mobilnost nisu prihvatljivi prijavitelji obzirom potporu za mobilnost mogu iskoristiti samo jednom u razdoblju između listopada 2022. i srpnja 2025. godine.

Sve ostale detalje prijave i kriterije odabira, potražite na poveznici.

Pisane vijesti