Objavljen Javni poziv za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva i književnog prevodilaštva u 2022. i 2023. godini

Slika /slike/fotogalerija/2024 godina/knjige laptop suvrem.jpg

5. lipnja 2024. - U svrhu poticanja i promicanja hrvatskog književnog i prevoditeljskog stvaralaštva otvorene su prijave na Javni poziv za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva i književnog prevodilaštva u 2022. i 2023. godini.
 

Na ovaj Poziv mogu se prijaviti autori s prijedlogom književnih djela čije je prvo izdanje objavljeno na hrvatskom jeziku kod izdavača registriranih u Republici Hrvatskoj u razdoblju od 1. siječnja 2022.  do 31. prosinca 2023. godine. Jednako tako, prijaviti se mogu književna djela napisana izvorno na hrvatskom jeziku, odnosno književna djela prevedena na hrvatski jezik.
 
Autorima književnih djela dodijelit će se do 20 stimulacija, a prevoditeljima do 10 stimulacija za književne prijevode sa suvremenih jezika i to za prozna i poetska djela te stripove i knjige namijenjene djeci i mladima.
 
Prijave se podnose elektroničkim putem, a primaju se do 5. srpnja 2024. godine, do 17 sati.
 
Tekst poziva i prijavnica dostupna je na poveznici: https://min-kulture.gov.hr/?id=25996

 

Pisane vijesti