Obavijest vezana uz utjecaj bolesti COVID-19 na kulturni sektor

Slika /slike/pravo na pristup informacijama.jpg
Slijedom brojnih upita vezanih uz utjecaj i posljedice razvoja novonastale situacije oko epidemije COVID-19 na kulturni sektor, Ministarstvo kulture ponavlja obavijest kako prikupljamo podatke i radimo na prijedlogu kojim će se maksimalno ublažiti svi negativni učinci za kulturni sektor i kulturne djelatnike.
 
Ministarstvo kulture ponavlja poziv strukovnim udrugama i predstavnicima pojedinih sektora u području kulture koji će posebno biti pogođeni društvenim i gospodarskim posljedicama nastale epidemije da objedine sve analize i preliminarne procjene i dostave ih Ministarstvu. Istovremeno se prate i reakcije drugih zemalja Europske unije koje se suočavaju s epidemijom i utjecajem na područje kulture, a Vlada Republike Hrvatske priprema prijedlog mjera za poduzetnike koji će moći dokazati nastale gubitke u kontekstu epidemije.
 
S obzirom na raznolikost umjetničkih područja, Ministarstvo kulture stoga poziva sve strukovne udruge i predstavnike nazavisnog kulturnog sektora u trenutcima krize identificiranog kao posebno fragilnog, da dostave procjene učinaka kako bi prijedlog mjera mogao biti što egzaktniji i prilagođen svim segmentima nezavisnog kulturnog sektora i njihovim stvarateljima. 
 
Sve informacije će se pravovremeno objaviti na mrežnim stranicama Ministarstva kulture i na društvenim mrežama.
 
Na mrežnim stranicama Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo objavljuju se najnovija saznanja o bolesti COVID-19 i mjerama prevencije: https://zdravlje.gov.hr/corona-virus-i-mjere-prevencije/4952

Pisane vijesti