O Pozivima i postupku prijave na online događanju Deska Kreativne Europe - ureda Kultura

Desk Kreativne Europe – ured Kultura poziva na sudjelovanje na online događanju na kojemu će biti riječi o aktualnim pozivima za Potporu za europske projekte suradnje i europske mreže kulturnih i kreativnih organizacija 2021. koji su otvoreni 8. lipnja 2021. godine.



Potpore za Europske projekte suradnje dodjeljivat će se transnacionalnim projektima kulturnih i kreativnih organizacija iz različitih zemalja koje sudjeluju u Programu Kreativne Europe (2021-2027). Kroz Poziv kulturnim organizacijama pružit će se mogućnost koprodukcije, suradnje, eksperimentiranja, inovacija, mobilnosti te razmjene znanja i iskustava. U okviru Poziva osigurana su sredstva u iznosu od 60.942.906,00 eura, a Europska izvršna agencija za obrazovanje i kulturu (EACEA) predviđa da će njima biti moguće sufinancirati oko 130 projektnih prijedloga. Rok za dostavu projektnih prijedloga je 7. rujna 2021. godine do 17.00 sati. 

Potpore za Europske mreže namijenjene su transnacionalnim projektima kulturnih i kreativnih organizacija koje predvode predstavničke mreže europskih kulturnih organizacija temeljene na članstvu i koje pokrivaju širok raspon zemalja sudionica Kreativne Europe. Mreže moraju imati zajedničku misiju, pravila upravljanja i prava i obveze članova, koji su formalno uspostavljeni (u "statutima" ili ekvivalentno) i dogovoreni. Procjenjuje se kako će biti moguće podržati 30 europskih mreža s proračunom od 27.000.000,00 eura. Rok za dostavu projektnih prijedloga je 26. kolovoza 2021. do 17.00 sati. 
 
Svi koji žele saznati više o Pozivima i postupku prijave pozvani su sudjelovati na webinaru koji će se održati u srijedu, 14. srpnja 2021. godine, s početkom u 10.00 sati. Događanje će se održati putem ZOOM platforme. 
 
Za sudjelovanje potrebna je prijava budući da je broj sudionika ograničen. Prijavu je potrebno izvršiti putem poveznice: https://forms.gle/ZYctT99LqQ7MVo3n6, sve do utorka, 13. srpnja 2021. godine, nakon čega će prijavljenim sudionicima biti poslan e-mail s potvrdom koja sadrži poveznicu za pristup događanju.

 



Pisane vijesti | Društvo i zajednica