Nastupni posjet veleposlanika Japana u Republici Hrvatskoj

  • Slika
  • Slika
  • Slika

7. listopada 2022. – Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek primila je u nastupni posjet veleposlanika Japana u Republici Hrvatskoj Nj. E. Isu Masata.

Ministrica Obuljen Koržinek i veleposlanik Iso Masato potvrdili su spremnost za intenzivniju razmjenu projekata te su razmijenili mišljenja o suradnji u području kulturnog i kreativnog sektora.
 
Ministrica je istaknula dugogodišnju suradnju u području glazbe te razmjenu iskustava i znanja s japanskim stručnjacima, visoko specijaliziranima u različitim segmentima organizacije i provedbe aktivnosti potrebnih za oporavak i obnovu u potresom pogođenim područjima, a ostvarenu putem suradnje Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo i japanske organizacije The Building Centre of Japan, uz visoko pokroviteljstvo Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj.
 
Razgovarali su i o razvoju projekta u području književnosti, posebno o prevođenju djela japanskih autorica i autora. Ministrica Obuljen Koržinek informirala je veleposlanika Masata o sufinanciranju prijevoda zainteresiranih hrvatskih nakladnika koje provodi Ministarstvo kulture i medija putem javnih poziva. Ministrica i veleposlanik složili su se kako će u suradnji s pripadajućim veleposlanstvima zajednički raditi na predstavljanju hrvatske kulture i baštine.

Uz veleposlanika sastanku je prisustvovao kulturni ataše Japana u Republici Hrvatskoj Yutaro Nishida, a uz ministricu ravnateljica Uprave za međunarodnu kulturnu suradnju i europske poslove Anja Jelavić i viša stručna savjetnica u Službi za bilateralnu i multilateralnu kulturnu suradnju Maša Pipić Glavač.
 

Pisane vijesti