Nastavlja se uspješna suradnja Hrvatske i Izraela u područjima kulture, obrazovanja, znanosti, mladih i sporta

  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek i veleposlanik Države Izrael u Republici Hrvatskoj Nj. E. Ilan Mor potpisali su danas Program obrazovne, znanstvene i kulturne suradnje, suradnje u području mladih i sporta između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Države Izraela za godine 2021. – 2024.

Ovo je četvrti po redu potpisani program između dvije zemlje kojim će se u području kulturnog i kreativnog sektora, nastaviti uspješna suradnja u područjima izvedbenih umjetnosti, kazališta, glazbe i plesa, književnosti i književnih prijevoda, vizualnih umjetnosti, fotografije, dizajna, arhitekture, kulturne baštine, audiovizualnih djelatnosti i novih medija. Potpisivanjem ovoga Programa unaprijedit će se već postojeća bilateralna suradnja organizacija, umjetnika i stručnjaka te nastaviti suradnja u okviru međunarodnih organizacija.
 
Uz ministricu kulture i medija i veleposlanika Države Izrael, potpisivanju su prisustvovali Plamenka Godić Šprišić, pomoćnica veleposlanika, ravnateljica Uprave za međunarodnu kulturnu suradnju i europske poslove Anja Jelavić i tajnica Kabineta ministrice Ana Perišić Mijić.

Pisane vijesti | Vanjski i europski poslovi