Najava aktivnosti Deska Kreativne Europe – Kultura u Splitsko-dalmatinskoj županiji



Desk Kreativne Europe - Kultura  ured je koji djeluje u sklopu Ministarstva s ciljem promicanja programa Kreativna Europa (2021. – 2027.), a na razini Europske unije podržava kulturni i kreativni sektor. Ukupni proračun novog programa od 2,44 milijarde eura povećan je za više od 60 % u odnosu na prethodni proračun, a u sedmogodišnjem razdoblju ulagat će se u aktivnosti kojima se jača kulturna raznolikost i odgovara na potrebe i izazove kulturnih i kreativnih sektora.

Uloga je Deska pomoći korisnicima da se informiraju o mogućnostima koje mogu koristiti, povlačiti sredstva i ostvariti suradnje na međunarodnoj razini. S tim ciljem Desk Kreativne Europe dolazi u Splitsko-dalmatinsku županiju od 19. do 21. travnja 2023. godine.

Svi zainteresirani mogu sudjelovati na predstavljanjima različitih segmenata programa Kreativna Europa u Supetru na Braču ili u Splitu, u organizaciji Deska Kreativne Europe. Također, od 18. do 22. travnja u Splitu se održava Festival neobičnih obitelji s dijelom aktivnosti koje su podržane projektom Circus Without Circus te generalna skupština europske mreže Circostrada, s potporom programa Kreativna Europa.

Više informacija i prijave za događanja mogući su na sljedećim poveznicama:

• srijeda, 19. 4. 2023.: Programi Unije: CERV & Kreativna Europa u Supetru (otok Brač)
• četvrtak, 20. 4. 2023.: Circostrada europska mreža - generalna skupština (grad Split)
• petak, 21. 4. 2023.: Izlog Kreativne Europe (grad Split)
 

Pisane vijesti