Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“ 2021.

L'Oreal Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija, uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Rektorskog zbora Republike Hrvatske, petnaestu godinu zaredom objavljuju natječaj za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“. U ovoj jubilarnoj  godini nove četiri mlade hrvatske znanstvenice bit će nagrađene stipendijama u vrijednosti od 5.000 € (u kunskoj protuvrijednosti).
Natječaj je otvoren od 9. studenoga do 4. prosinca 2020. godine, a prijaviti se mogu sve znanstvenice na posljednjoj godini doktorskog studija koje su mlađe od 35 godina te čiji je istraživački rad prijavljen u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske.

Za stipendiju Nacionalnog programa L'Oreal-UNESCO „Za žene u znanosti“ 2021. mogu se prijaviti znanstvenice koje:
 
  • su polaznice doktorskog studija iz područja prirodnih znanosti, medicine i zdravstva, biotehničkih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja,
  • su u posljednjoj godini izrade doktorske disertacije koju provode na znanstvenim institucijama u Republici Hrvatskoj,
  • nisu starije od 35 godina na dan 4. prosinca 2020. godine,
  • se do sada nisu prijavljivale za Nacionalni program stipendiranja L'Oreal-UNESCO „Za žene u znanosti“,
  • imaju hrvatsko državljanstvo te prebivalište u Republici Hrvatskoj.
 
O dobitnicama stipendija među prijavljenim kandidatkinjama odlučuje Izborno povjerenstvo sastavljeno od uglednih hrvatskih znanstvenika na čelu s akademikom Zvonkom Kusićem, predsjednikom Izbornog povjerenstva programa „Za žene u znanosti“. Cijenjeni dugogodišnji članovi Izbornog povjerenstva ovog programa stipendiranja su akademkinja Vida Demarin, akademik Krešimir Nemec, akademik Vladimir Paar, prof. dr. sc. Helena Jasna Mencer, prof. dr. sc. Đurđica Ugarković, prof. dr. sc. Ivan Vicković i dr. sc. Katica Biljaković.

Sve prijave za Nacionalnu stipendiju „Za žene u znanosti“ moraju sadržavati ispunjeni Obrazac za prijavu i odgovarajuću dokumentaciju (preslike).

Prijave se šalju u pdf obliku kao jedinstveni dokument (veličina dokumenta je ograničena na 3 MB) putem elektroničke pošte Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija (unesco@min-kulture.hr) s naznakom „Prijava za stipendiju Nacionalnog programa stipendiranja L'Oreal-UNESCO „Za žene u znanosti“, najkasnije do 4. prosinca 2020. u ponoć.

Izbor stipendistica bit će dovršen u travnju 2021. godine.
 

Pisane vijesti