Mozartov Requiem u sjećanje na tragično stradale mlade žrtve zagrebačkog i petrinjskog potresa, Anamariju Carević iz Zagreba i Lauru Cvijić iz Petrinje

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

22. ožujka 2022. – Plemeniti je cilj na drugu godišnjicu zagrebačkoga potresa privukao publiku u Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski na donatorski koncert Orkestra i Akademskog zbora bazilike Srca Isusova Palma koji su uz soliste i pod ravnanjem maestra Roberta Homena izveli Mozartov Requiem.

Koncertom u sjećanje na tragično stradale mlade žrtve zagrebačkog i petrinjskog potresa, Anamariju Carević iz Zagreba i Lauru Cvijić iz Petrinje, prikupit će se sredstva za cjelovitu obnovu bazilike Srca Isusova i izgradnju pastoralnog centra koji će nositi ime upravo Anamarije Carević u Palmotićevoj ulici. Koncert je podržala izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Podsjećamo kako se posredstvom Ministarstva kulture i medija, Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije u planiranom iznosu od otprilike sto milijuna kuna, financira izrada projektne dokumentacije i provedba mjera zaštite na bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu, čime su postavljeni temelji budućoj cjelovitoj obnovi toga zaštićenog kulturnog dobra. Prošle je godine osnovana Zaklada za obnovu bazilike Srca Isusova i izgradnju pastoralnog centra koji će nositi ime mlade Anamarije Carević. Bit će to mjesto ne samo duhovnog okupljanja već i novi kulturno-umjetnički centar u središtu Zagreba. 
 

Pisane vijesti