​Ministrica Obuljen Koržinek otvorila 48. Samoborske glazbene jeseni

  • Slika
  • Slika
  • Slika

24. rujna 2023. godine – Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek svečano je otvorila 48. Samoborske glazbene jeseni, koje su ove godine u znaku važnog jubileja – 20. obljetnice Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Ferdo Livadić, kojim ova manifestacija dodatno promiče mlade glazbenike zajedno s Međunarodnim skladateljskim natjecanjem New Note.


Pred punom dvoranom Kina Samobor Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije pod vodstvom Valentina Egela, uz soliste violinisticu Katarinu Kutnar i  tenora Filipa Filipovića, izveo je uvertire i arije iz opera Glinke, Čajkovskog, Verdija, Puccinija, Donizettija i Bizeta te Koncert za violinu i orkestar u a-molu Aleksandra Glazunova.

Zahvalivši organizatorima što desetljećima ustraju na promoviranju mladih i darovitih glazbenika, ministrica Obuljen Koržinek istaknula je kako kontinuirano pozivanje, predstavljanje i promoviranje mladih umjetnika daje poseban duh i dah ovom Festivalu te je izrazila nadu da se u tom smjeru i nastavi razvijati.

„Nije stoga čudo da i na otvorenju, uz sjajne glazbenike iz Simfonijskog orkestra HRT-a, imamo i Katarinu Kutnar, Filipa Filipovića i maestra Valentina Egela, mlade glazbenike koji su već ostvarili vrhunske hrvatske i međunarodne uspjehe“, zaključila je prilikom otvorenja ministrica te ujedno čestitala umjetnicima.

Festival će do 1. listopada u okviru 14 koncerata s raznovrsnim programom publici pružiti vrhunski koncertni doživljaj. Više o programu na poveznici.

Pisane vijesti