Ministrica Obuljen Koržinek održala sastanak s veleposlanikom Talijanske Republike i pripadnicima Plavih kaciga za kulturnu baštinu

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek u pratnji suradnika sastala se u srijedu, 13. siječnja 2021. godine, s talijanskim veleposlanikom Pierfrancescom Saccom te trojicom talijanskih stručnjaka za zaštitu kulturne baštine, pripadnicima „Plavih kaciga“ Luigijem Spadarijem i Francescom Progidom te restauratorom Paolom Scarpittijem iz Ministarstva kulturne baštine i turizma. Pripadnici Plavih kaciga stigli su u ovu misiju po nalogu talijanskog ministra kulture i turizma Daria Francescinija koji je već 29. prosinca ponudio pomoć iskusnih stručnjaka za evakuaciju i zaštitu kulturne baštine.

Ministrica se zahvalila talijanskim stručnjacima na aktivnom sudjelovanju u evakuaciji nekoliko vrijednih inventara kao i na suradnji i nesebičnoj razmjeni znanja i iskustava s hrvatskim timom konzervatora. Na sastanku je dogovoren nastavak suradnje u svim fazama osiguranja oštećene baštine kao i u procesu restauracije i obnove vrijedne nepokretne i pokretne kulturne baštine.

Pisane vijesti | Vanjski i europski poslovi