Ministar Biškupić susreo se u Münchenu s državnim ministrom za kulturu Bavarske dr. Wolfgangom Heubischem

Prigodom posjeta SR Njemačkoj ministar Biškupić susreo se 30. studenog 2009. u Münchenu s državnim ministrom za kulturu Bavarske dr. Wolfgangom Heubischem.

Na zajedničkom sastanku ministri su izrazili obostrano zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, no i želju za intenziviranjem suradnje dviju država na području kulture, a posebno u pogledu razmjeni mladih umjetnika. Razgovaralo se i o nastupu njemačkih glazbenih umjetnika na Varaždinskim baroknim večerima što je ministar Heubisch obećao i podržati, te oko dodjele stipendija mladim umjetnicima. Dogovorena je pojačana razmjena stručnjaka na području arheološke, muzejske i knjižnične djelatnosti kao i u području zaštite baštine. Ministri su se i osvrnuli na vrlo uspješnu nedavno otvorenu izložbu 'Zagreb – München; Hrvatsko slikarstvo i Akademija likovnih umjetnosti u Münchenu, 1870. – 1920.' , a najavljeno je da će se ta izložba 2011. održati i u Münchenu.

Ministar Biškupić je posebno zahvalio Bavarskoj na pomoći koju je pružila u vrijeme Domovinskog rata na obnovi spomenika kulture te uspostavljanju restauratorske radionice u Ludbregu, te na podršci hrvatskim nastojanjima za ulazak u Europsku uniju podsjetivši također i na vrlo dobru gospodarsku i političku suradnju.
 
Bavarski ministar izrazio je zadovoljstvo što je Hrvatska zatvorila već 15 poglavlja te naglasio da se istinski raduje da će Hrvatska polovicom iduće završiti pregovore.

Na kraju susreta, ministar Biškupić zahvalio je na gostoprimstvu i pozvao ministra Heubisch na svečano otvorenja Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu 11. ovog mjeseca.

Drugog dana posjeta SR Njemačkoj ministar Biškupić boraviti će u Berlinu prigodom dodjele nagrade Njemačko-Hrvatskog društva Bonn 'Franjo Bašić' za istaknuti angažman u izgradnji njemačko-hrvatskih odnosa te za zauzimanje, jačanje i napredak civilnog društva. 

Najave