Ministar Biškupić čestitao Heleni Buljan 45 godina umjetničkog rada

Ministar kulture mr. sc. Božo Biškupić uputio je čestitku Heleni Buljan povodom obilježavanja 45 godina umjetničkog rada.

"Poštovana gđo Buljan,
 
u povodu obilježavanja 45 godina umjetničkog rada upućujem Vam u ime Ministarstva kulture i u osobno ime srdačne čestitke.
 
U svojoj dugoj kazališnoj karijeri, ostajući uvijek vjerna Dramskom kazalištu Gavella, ostvarili ste velike kazališne uloge s osobitim, gotovo lirskim, istančanim senzibilitetom iznimne umjetnice, čije su interpretacije ženskih dramskih likova nadahnjivale i obogaćivale hrvatsko dramsko stvaralaštvo. U suradnji s velikim redateljskim imenima (Violić, Habunek, Magelli) nastajale su izvrsne i nagrađivane uloge (Marianne u „Tartuffeu, Sonja Marmeladova u „Zločin i kazna“, Rozalie u „Gospodin Krebs i Rozalie“, Olivija u „Na tri kralja“, Ana Petrovna u „Ivanovu“, Grofica u „Ludim danima“, Sluškinja u „Posljednjoj karici“, Janičina mati u „Brezi“ i mnoge druge), kao i filmske uloge, uloge u TV dramskih serijama i brojne sinkronizacije.
 
Kao izvanredna profesorica glume na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti uspješno prenosite generacijama mladih dramskih umjetnika svoj bogati talent i znanje, koji protkani Vašom posebnom umjetničkom osobnošću i senzibilnošću daju neizmjeran doprinos hrvatskom dramskom stvaralaštvu i hrvatskoj kulturi u cjelini.
 
Uz želje za daljnjim vrijednim umjetničkim kreacijama i uspjesima, upućujem Vam iskrene čestitke u povodu obilježavanja važnog jubileja."


Najave