Međunarodni dan muzeja 18. svibnja 2019.

Čestitka ministrice kulture dr. sc. Nine Obuljen Koržinek u povodu Međunarodnog dana muzeja na temu „Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije“. 

"Ova dugogodišnja tradicija kojom se javnost upoznaje sa stručnom, kulturnom, znanstvenom, obrazovnom i društveno odgovornom djelatnošću muzeja ove godine naglasak stavlja na ulogu muzeja kao središta koja osiguravaju budućnost tradicije. Svojim raznovrsnim aktivnostima i kreativnim programima hrvatski muzeji prate standarde suvremene muzeološke prakse te sve više postaju mjesta očuvanja i prezentacije kulturnih, društvenih, etničkih, nacionalnih i drugih identiteta kulturne baštine o kojoj skrbe. U tom komunikacijskom procesu muzejska struka postaje nositeljem osviještenoga i odgovornog odnosa prema naslijeđu danas, ali i u budućnosti.
 
U duhu ovogodišnje teme Međunarodnoga dana muzeja pozivam sve muzealce da svojim predanim i ustrajnim radom, svojom stručnošću i kreativnošću i dalje budu otvoreni posrednici baštinskog naslijeđa prema budućim naraštajima te da svojim kreativnim programima i projektima stvaraju muzeje obogaćene inovacijama u interpretaciji, prezentaciji i očuvanju baštinskih vrijednosti za one koji dolaze."
 

Najave