Martina Filjak nova je intendantica Dubrovačkih ljetnih igara

  • Slika

25. travnja 2023. – Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek imenovala je danas jednu od najuglednijih hrvatskih glazbenica impresivne međunarodne karijere, pijanisticu Martinu Filjak intendanticom Dubrovačkih ljetnih igara.

Osvojila je niz prvih nagrada na renomiranim međunarodnim natjecanjima, a u Hrvatskoj je zasluženo ovjenčana najprestižnijim priznanjima. Redovito oduševljava međunarodnu javnost i kritiku, surađujući u posljednja dva desetljeća s najpoznatijim svjetskim orkestrima i najuglednijim dirigentima na najznamenitijim glazbenim pozornicama od Concertgebouwa u Amsterdamu, preko Konzerthausa u Berlinu i Carnegie Halla u New Yorku, do Teatro Colon u Buenos Airesu ili Musikvereina i Konzerthausa u Beču.

Upravo zahvaljujući bogatoj, uspješnoj i dinamičnoj karijeri, brojnim inozemnim i nacionalnim suradnjama te suvremenom kreativnom pristupu glazbeno-scenskim izvedbama, Martina Filjak pokazala se kao sjajan kandidat za umjetničko predvođenje našeg najstarijeg i najuglednijeg ljetnog festivala – Dubrovačkih ljetnih igara. 

Martina Filjak dužnost intendantice preuzet će krajem kolovoza, nakon završetka ovogodišnjeg izdanja Dubrovačkih ljetnih igara.


Životopis Martine Filjak preuzmite na povezniciPisane vijesti