​Konferencijom 'Game Over' završava trogodišnji projekt Edu4Games

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Foto: Akademija dramske umjetnosti PROMO


21. ožujka 2022. - Kako bi se pridonijelo razvoju i kvaliteti videoigara, konferencijom 'Game Over' završava trogodišnji projekt „Edu4Games - izrada standarda zanimanja i kvalifikacija te novih studijskih programa za područje dizajna i razvoja videoigara“.

 
Čestitavši na uspješno završenom projektu, sudionicima završne konferencije obratio se državni tajnik Ministarstva kulture i medija Krešimir Partl te istaknuo važnost daljnje suradnje i omogućavanja provedbe studijskog programa u sustavu obrazovanja. Državni tajnik je podsjetio kako je uz suradnju klastera, Ministarstva i HAVC-a, puno napravljeno u posljednje četiri godine od kada su videoigre kao segment audiovizualnih djelatnosti uvedene u Zakon o audiovizualnim djelatnostima. Dodao je i kako je stvoren pravni okvir za poticanje i sufinanciranje videoigara, čime je omogućeno sufinanciranje iz više izvora, a osvrnuo se i na nedavno završeni prvi javni poziv HAVC-a te dodijeljena sredstva za razvoj i proizvodnju videoigara.
 
Dekan Akademije dramske umjetnosti i voditelj projekta Davor Švaić predstavio je sve provedene aktivnosti te plan budućeg studijskog programa i cjeloživotnog učenja „Dizajn i razvoj videoigara“. Održana je i panel-diskusija na temu visokog obrazovanja u području videoigara te suradnje s gospodarstvom i javnim institucijama u Republici Hrvatskoj. Na konferenciji su sudjelovali i polaznici pilot-programa koji su predstavili napredak svojih timova s izradom videoigara te iskustva u gaming industriji.
 
Projekt Edu4Games provodio se u suradnji nekoliko sastavnica Sveučilišta u Zagrebu – Akademije dramske umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti, Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu, Fakulteta organizacije i informatike te Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Tijekom projekta, uz diplomski studijski program s četiri usmjerenja - vizualna umjetnost videoigara, dizajn, programiranje i produkcija videoigara, izrađeni su i standardi zanimanja i kvalifikacija te program cjeloživotnog obrazovanja.

Budući studijski programi osmišljeni su tako da su procesi poučavanja i učenja usmjereni na umjetničku i znanstvenu praksu i istraživanje, intenzivan praktičan rad te aktivnu međunarodnu suradnju s vodećim visokoškolskim obrazovnim ustanovama i profesionalnim organizacijama.
 
>>> Projekt Edu4Games
 




 

Pisane vijesti