„Kako institucije i dobri primjeri prakse mogu pomoći europskom filmu tijekom COVID-19 krize“

  • Slika
  • Slika
  • Slika

U okviru 18. izdanja Međunarodnog filmskog festivala - Zagreb Film Festival državni tajnik Krešimir Partl sudjelovao je u online događanju pod nazivom „Kako institucije i dobri primjeri prakse mogu pomoći europskom filmu tijekom COVID-19 krize?“ u petak, 13. studenog 2020. godine.

Državni tajnik Partl sudjelovao je na prvoj panel diskusiji na temu Producirati ili ne u doba pandemije COVID-19?  govoreći o mjerama koje je Ministarstvo donijelo kako bi pružilo potporu kulturnom i kreativnom sektoru uslijed krize uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Događanje se održalo u okviru programa Industrija, a sudjelovali su govornici: članica Odbora za kulturu Europskog parlamenta Petra Kammerevert, glavna tajnica EFAD-a Julie-Jeanne Régnault, producentica/EAVE voditeljica grupe/HRUP/Kinorama  Ankica Jurić Tilić, producentica/EFA/EWA/HiFilm) Ada Solomon te Predrag Fred Matić član Odbor za kulturu Europskog parlamenta.

Važno je raspravljati o mogućnostima koje nacionalne i institucije EU mogu poduzeti kako bi zaštitile audiovizualnu djelatnost u ovom teškom razdoblju, stoga su organizatori pozvali brojne predstavnike sektora te kreatore kulturnih politika kako bi govorili o primjerima dobre prakse u Europi.  

Događanje je organizirano u suradnji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, DKE – Ureda MEDIA Hrvatske i Zagreb Film Festivala kao nastavak dugogodišnje suradnje nagrade LUX i Zagreb Film Festivala.

Snimak panel-diskusije moguće je pronaći na društvenim mrežama organizatora.


 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica