Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2020. godini

Zadržavajući kontinuitet praćenja i pružanja potpore svim područjima suvremenog stvaralaštva, Ministarstvo kulture objavilo je Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2020. godini, kako bi se pružila potpora vizualnim umjetnicima

u daljnjem profesionalnom razvoju vlastite umjetničke prakse i dodatno ojačala kvaliteta i vitalnost područja suvremenog vizualnog stvaralaštva.

Natječaj je prvi puta objavljen 2018. godine, kako bi se potporama vrednovao proces promišljanja usmjeren na individualni kreativni razvoj te se uspostavili uvjeti cjelovitog i kontinuiranog profesionalnog djelovanja vizualnih umjetnika.

Vrednovat će se kvaliteta prethodnog umjetničkog rada u odnosu na suvremenu umjetničku produkciju te kvaliteta predloženog programa i budućeg umjetničkog razvoja. Potpore se dodjeljuju u dvije kategorije: Potpora stvaranju, produkciji i distribuciji radova iz područja vizualnih umjetnosti i Poticaj umjetnicima za realizaciju samostalne izložbe.

Prijave na Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2020. godini mogu se podnositi od dana objave na mrežnim stranicama Ministarstva kulture do 23. srpnja 2020. godine.
 
>>> Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2020. godini

 

Pisane vijesti | Javne financije | Društvo i zajednica