Javna rasprava o Prijedlogu Plana upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a "Starim gradom Dubrovnikom"

Slika /slike/dubrovnik zidine.jpg

Zavod za obnovu Dubrovnika pokrenuo je Javnu raspravu o Prijedlogu Plana upravljanja zaštićenom spomeničkom cjelinom Grada Dubrovnika.

Ministarstvo kulture i medija poziva sve zainteresirane da dostave mišljenja, prijedloge i primjedbe, kako usmeno tijekom javne rasprave u kojoj će sudionicima biti omogućeno postavljanje pitanja tako i u pisanom obliku, dostavom na adresu Zavoda za obnovu Dubrovnika: Cvijete Zuzorić 6, Dubrovnik ili elektroničkim putem na adresu: javna.rasprava@zod.hr, a u roku od 30 dana, od 4. veljače do zaključno 6. ožujka 2021. godine.

Javno izlaganje održat će se u skladu s epidemiološkim mjerama u ponedjeljak, 8. veljače 2021. u 11 sati u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika kao i putem online sustava u koji se sudionici prethodno trebaju prijaviti putem e-maila javna.rasprava@zod.hr. Javni uvid u Prijedlog plana moći će se izvršiti u navedenom razdoblju u prostoru Luže svakim danom od 9 do 19 sati te na mrežnim stranicama Zavoda za obnovu i Grada Dubrovnika.

Plan upravljanja izrađen je s ciljem stvaranja pretpostavki za upravljanje Dubrovnikom upisanim na popis svjetske baštine UNESCO-a kako bi se očuvala i unaprijedila svojstva izvanredne univerzalne vrijednosti pod zaštitom UNESCO-a uz istodobno očuvanje i razvijanje suvremenog života grada na održivim postavkama. Plan će poslužiti kao prijeko potrebna podloga za sve daljnje planove, odluke i strateške dokumente kojima će se uređivati život na području povijesne jezgre.
 

Najave | Planiranje i izgradnja