​IGRAČKE - DJETINJSTVO ZAUVIJEK u Etnografskom muzeju u Zagrebu

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
FOTO: Etnografski muzej 

8. lipnja 2021. Izložbu „Igračke – djetinjstvo zauvijek“ Etnografskog muzeja kojom započinje istoimeni muzejski projekt otvorio je izaslanik ministrice kulture i medija dr. sc. Nine Obuljen Koržinek, državni tajnik dr. sc. Ivica Poljičak.

Čestitavši na dugogodišnjem istraživačkom radu autorici izložbe Iris Biškupić Bašić, državni tajnik Poljičak je rekao kako je ona svojim radom pokazala svu kreativnost i slojevitost muzejske djelatnosti. Osobito je zadovoljstvo podržati projekte koji u specifičnim vremenima uspijevaju izaći izvan očekivanog, dodao je državni tajnik Poljičak i zaključio kako ovakvi projekti senzibiliziraju i muzejsku publiku i cjelokupnu javnost o pojedinim temama naše baštine.

Izložba „Igračke – djetinjstvo zauvijek“  zamišljena je kao putovanje kroz povijest igračaka i igara iz fundusa Etnografskog muzeja. Uz interaktivne sadržaje i predimenzionirane dječje igračke, na izložbi su predstavljeni mnogi crtani filmovi. U prizemlju muzeja u sklopu stalnog postava Zbirke izvaneuropskih kultura postavljena je izložba Igrom oko svijeta u kojoj su istaknute zanimljive igračke namijenjene djeci različitih kultura.

Otvorenjem ove izložbe Etnografski muzej započinje veliki izložbeni projekt koji će trajati do 22. svibnja 2022 godine, a obuhvatiti će 12 izložbi (dvije Etnografskog muzeja i deset gostujućih).


 

Pisane vijesti