Hrvatska na 64. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

  • Slika
  • Slika
  • Slika

Sajam knjiga u Beogradu 2019. godine održao se od 20. do 27. listopada, a na njemu se u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i uz financijsku podršku Ministarstva kulture predstavila i Hrvatska.

Uz susrete s brojnim domaćim i inozemnim nakladnicima, autorima i urednicima koji su iskazali interes za hrvatsku knjigu i nakladništvo svojim posjetom hrvatskom nacionalnom štandu na kojem je postojala mogućnost i kupnje knjiga hrvatskih izdavača, održana su i dva književna programa.

U petak je održano predstavljanje knjige Ezan uz prisustvo autorice Ivane Šojat, a u subotu su  predstavljene nove knjige Jurice Pavičića Crvena voda i Knjiga o jugu

Dio hrvatskih nakladnika nastupio je u organizaciji Fokus komunikacija kao izvršnog producenta dok se dio nakladnika na hrvatskom nacionalnom štandu predstavio samostalno. Organizatori su izrazili svoje zadovoljstvo ovogodišnjim nastupom na beogradskom sajmu ističući veliki interes publike i prodaju više od 1800 primjeraka knjiga različitih hrvatskih nakladnika kao i izniman medijski interes za nastupe hrvatskih autora.

Pisane vijesti