Glumci ponovno u središtu zbivanja – 28. izdanje njihova festivala u vukovarsko-srijemskoj županiji

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: HINA

5. rujna 2021. – Svečanost otvorenja 28. izdanja Festivala glumca, manifestacije koja od 1994. godine u središte kazališnog zbivanja postavlja glumce, njihov talent i glumačko umijeće, s predstavom „Predsjednici&ca“ u koprodukciji Satiričkog kazališta Kerempuh i Fiji grupe, održala se sinoć u Županji – ovogodišnjem gradu domaćinu. 

Festival je otvorila pročelnica za društvene djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije Jadranka Mustapić-Karlić, a okupljenima se obratila i izaslanica ministrice kulture i medija dr. sc. Nine Obuljen Koržinek, posebna savjetnica ministrice dr. sc. Iva Hraste Sočo koja je sudjelovala i na okruglom stolu na temu umjetničkog statusa Festivala. 

Na programu 28. izdanja Festivala koji će trajati do 12. rujna našlo se dvadeset predstava koje će gostovati u pet gradova Vukovarsko – srijemske županije: u Županji, Vinkovcima, Iloku, Otoku i Vukovaru. 


Ocjenjivački sud festivala odlučivat će o najboljim glumačkim ostvarenjima te najboljoj predstavi u cjelini kao i dodjeli nagrade za izniman doprinos Festivalu glumca i glumačkom pozivu te nagrade za svekoliki umjetnički i društveni doprinos kazališnoj umjetnosti. Svečanost dodjele laureatima održat će se 12. rujna u Županji.
 



Pisane vijesti