Državni tajnik Krešimir Partl susreo se s predstavnicima Festivala „Voices“



29. svibnja 2024. - U  Ministarstvu kulture i medija državni tajnik Krešimir Partl i načelnica Sektora za medije Nives Zvonarić održali su radni sastanak s predstavnicima organizacijskog odbora Festivala „Voices“ Ivom Nenadić, Eldom Brogi i Giovanniem Melogliem koji su najavili održavanje te manifestacije krajem veljače 2025. u Zagrebu.

Predstavili su i cilj Festivala „Voices“ kojim se planira stvoriti mjesto okupljanja novinara, medijskih djelatnika, studenata i znatiželjnika kako bi se istaknula uloga novinara u informiranju javnosti uz istodobno poticanje kritičkog razmišljanja o dezinformacijama.

U organizaciji Centra za medijski pluralizam i slobodu medija, Europske federacija novinara, AISBL EBU-UER, Europske udruge za interese gledatelja, udruga Novinarstvo i građanstvo, Detektor laži i Savoir*Devenir, prvi  Festival „Voices“ održan je ove godine, a drugi po redu održao bi se slijedeće godine u Zagrebu.
 
Državni tajnik Partl, predstavnike Festivala „Voices“ upoznao je s aktivnostima i potporama Ministarstva kulture i medija u području poticanja i jačanja medijske pismenosti, a posebno poticanja razvoja provjere medijskih informacija s ciljem jačanja kvalitetnog novinarstva. Upoznao ih je s Javnim pozivom za dodjelu bespovratnih sredstava za uspostavu sustava provjere točnosti informacija u sklopu mjere „Uspostava provjere medijskih činjenica i sustava javne objave podataka“ koju u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti provode Ministarstvo kulture i medija i Agencija za elektroničke medije, a za koju je osigurano 5.972.526 eura bespovratnih sredstava.

Pisane vijesti