Državni tajnik Krešimir Partl primio u nastupni posjet veleposlanika Armenije

  • Slika
  • Slika
  • Slika

Državni tajnik Krešimir Partl primio je u nastupni posjet izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Armenije u Republici Hrvatskoj, Nj.E. Ashota Hovakimiana u srijedu, 16. rujna 2020. godine.

U pratnji veleposlanika bio je drugi tajnik Hakob Sargsyan, a uz državnog tajnika Krešimira Partla sastanku je prisustvovala voditeljica Službe za bilateralnu i multilateralnu kulturnu suradnju Iva Mostarčić.
 
Uputivši dobrodošlicu veleposlaniku Hovakimianu u Ministarstvo kulture i medija državni tajnik Krešimir Partl izrazio je zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima između Armenije i Hrvatske kao i željom za njihovim osnaživanjem. Jačanje suradnje u području kulturnih i kreativnih industrija istaknuo je kao odličnu priliku za razvoj intenzivnijih bilateralnih odnosa između dvije države.
 
Tema razgovora bila je i razvoj suradnje u vidu zajedničkih predstavljanja hrvatske i armenske kulture i umjetnosti temeljem Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Armenije o suradnji na području kulture, obrazovanja i znanosti te suradnja u području UNESCO-a i razmjena umjetnika na nacionalnim festivalima. Isto tako državni tajnik Partl je pobliže objasnio odgovor državnih institucija na probleme koje je izazvala pandemija koronavirusa u Republici Hrvatskoj te mjere koje je Ministarstvo kulture i medija poduzelo kako bi pomoglo sektoru kulturnih i kreativnih industrija.
 

Pisane vijesti | Vanjski i europski poslovi