Državni tajnik Ivica Poljičak prisustvovao uručenju donacija Ina d.d. institucijama stradalima u potresu

  • Slika
  • Slika

Državni tajnik dr. sc. Ivica Poljičak je kao izaslanik ministrice kulture dr. sc. Nine Obuljen Koržinek prisustvovao svečanom uručenju donacija koje je Ina d.d. dodijelila institucijama stradalima u potresu, u srijedu, 18. lipnja 2020. godine, u palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti, Muzeju za umjetnost i obrt te Arheološkom muzeju, uručene su vrijedne donacije u iznosu od 2.400.000.00 kuna kojom Ina d.d. aktivno sudjeluje u sanaciji šteta nastalih djelovanjem niza razornih potresa koji su u ožujku pogodili Zagreb i okolicu te sjeverozapadni dio Hrvatske.

Okupljenima se obratio predsjednik Uprave Industrije nafte Sándor Fasimon koji je istaknuo kako je INA svjesna potrebe ulaganja u kulturu i znanost zbog brige o kvaliteti života društva u kojemu živi i radi te da su željeli pomoći u potresu stradaloj zaštićenoj povijesnoj jezgri grada Zagreba. 

Akademik i predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Velimir Neidhardt istaknuo je kako je INA potporom koju je dala najvišoj hrvatskoj znanstvenoj i umjetničkoj ustanovi opet iskazala svoju društvenu odgovornost i pružila inspirativan primjer solidarnosti i prijateljstva. 
 
Okupljenima su se obratili te zahvalili za donaciju ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Miroslav Gašparović te ravnatelj Arheološkog muzeja Sanjin Mihelić, a svečanosti su prisustvovali među ostalima i član Uprave INE Darko Markotić, glavni tajnik HAZU akademik Dario Vretenar te potpredsjednici HAZU akademici Frano Parać i Davor Miličić.

Pisane vijesti | Javne financije | Društvo i zajednica