Dodijeljene nagrade na 44. SferaKon-u

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Foto: Ante Vukorepa
 
14. svibnja 2022. – Središnji događaj SferaKona popularno-znanstvenog i književnog festivala, tradicionalno je svečanost dodjele nagrada i priznanja za najbolje radove u kategoriji osnovnih i srednjih škola, održana u Kongresnom centru Fakulteta elektrotehnike i računarstva.  Riječ je o nagradama koje se dodjeljuju djeci i mladima, sudionicima popularnog Sferinog likovnog i literarnog natječaja, SFerica kao i o književnoj nagradi SFERA.
 
Uručivši nagrade, izaslanik ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek, državni tajnik Krešimir Partl čestitao je dobitnicima i organizatorima na 44 godine kontinuiteta održavanja  Dana znanstvene fantastike - jednog  od najvećih okupljanja toga tipa u ovom dijelu Europe, koje prije svega potiče stvaralaštvo, razmjenu mišljenja, ideja i iskustava. Posebno je izrazio zadovoljstvo sudjelovati na dodjeli nagrada za najbolje likovne i književne nagrade u kategoriji osnovnih i srednjih škola s više od 400 škola i 2500 radova, jer brojke svjedoče kako je interes za crtanjem, slikanjem i pisanjem velik.
 
 


Dani znanstvene fantastike – SferaKon održani su proteklog vikenda, od 13. do 15. svibnja u organizaciji Društva za znanstvenu fantastiku Sfera.


Na slici lijevo: državni tajnik Krešimir Partl i Brian Muir, filmski kipar i modelar - poznat po modeliranju Dartha Vadera, Space Jockeya te skulptura iz mnogih kultnih filmova
 

 


Pisane vijesti