Čestitka ministrice Nine Obuljen Koržinek Nives Opačić na Nagradi Višnja Machiedo za književnu esejistiku Hrvatskog P.E.N. centra

Čestitavši Nives Opačić na nagradi koja nosi ime ugledne hrvatske esejistkinje, prevoditeljice i književne kritičarke, Višnje Machiedo, ministrica je izrazila nadu kako „Završne riječi, ipak“ u izdanju Matice hrvatske, za koje je nagrađena neće biti završne i da će ih naslijediti još knjiga bogatih pričama o riječima.

U današnje brzo „tehnološko“ vrijeme, kad se riječi zaboravljaju i kad se jezicima gube granice, od presudne su važnosti knjige kao što je bogati opus Nives Opačić koja o jeziku piše kao o jedinstvenoj pustolovini.

Njezine su knjige edukativne bez dociranja, znanstvene, a istodobno nježne, duhovite i zaigrane s diskretnom dozom nostalgije, istaknula je ministrica dodavši kako su rijetki autori koji tako uspješno povezuju znanost i književnost te zaželjela Nives Opačić da nastavi sa zapisivanjem jezičnih avantura i da nas nastavi učiti govoru, pisanju i čitanju hrvatskog jezika na svoj jedinstven i plemenit način.






 

Pisane vijesti