Čestitka ministrice kulture u povodu Nagrade Europa Nostra Muzeju betinske drvene brodogradnje

Slika /arhiva/Odobreni programi 2019/za novi web/datoteke/19-05-21_MBDB.jpg

Čestitka ministrice kulture dr. sc. Nine Obuljen Koržinek u povodu Nagrade europske baštine / Nagrade Europa Nostra u 2019. godini Muzeju betinske drvene brodogradnje.

"Poštovana ravnateljice, poštovane djelatnice Muzeja betinske drvene brodogradnje,  
 
priznanje Europe Nostre pristiglo vašem Muzeju u Nagradi europske baštine/ Nagradi Europe Nostre u 2019. godini iznimno je priznanje vama, ali i cjelokupnoj hrvatskoj muzejskoj i kulturnoj javnosti.

U ime Ministarstva kulture i u svoje osobno ime želim vam uputiti iskrene čestitke na osvojenoj nagradi u kategoriji Edukacija, usavršavanje i podizanje svijesti. Zahvaljujući vašem kreativnom doprinosu, Muzej betinske drvene brodogradnje prepoznat je na europskoj razini kao jedan od vodećih muzeja u području obrazovanja i podizanja svijesti o važnosti očuvanja i održavanja veze sa lokalnom zajednicom.

Muzej betinske drvene brodogradnje na hrvatskoj kulturnoj sceni ima važnu ulogu kao mjesto susreta i umrežavanja te kao mjesto edukacije u kojem se čuva znanje o tradicijskoj drvenoj brodogradnji i podiže svijest o važnosti zaštite i očuvanja pomorskog nasljeđa kao važnog dijela hrvatske i europske pomorske kulturne baštine. Ova međunarodna nagrada, nakon EMYA nagrade u kategoriji Siletto prize za 2018. godinu, još je jedno priznanje nositeljima projekta izgradnje i osnutka, ali i potvrda i poticaj vama djelatnicima u nastavku provođenja cjelogodišnjih programa Muzeja betinske drvene brodogradnje.

Iznimno smo ponosni što je Muzej betinske drvene brodogradnje dobitnik nagrade Europske baštine/Nagrade Europa Nostra za 2019. godinu te vam u ime Ministarstva kulture i u svoje osobno ime iskreno čestitam na osvojenoj nagradi."

Foto: Muzej betinske drvene brodogradnje
 

Najave