5. prosinca 2019. - Ministrica kulture na otvorenju stalnih postava Gradskog muzeja Virovitica

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek će kao izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića prisustvovati otvorenju stalnih postava Gradskog muzeja Virovitica koji se sastoji od dvije tematske cjeline „Povijest grada i dvorca" te „Drveno doba"

 u četvrtak, 5. prosinca 2019. godine u dvorcu Pejačević u Virovitici. 

Muzej je osnovan 1953. godine kao zavičajni muzej te je od početka smješten u Dvorcu Pejačević  sagrađenom početkom 19. stoljeća koji je nakon trogodišnjih radova u okviru integriranog projekta „5 do 12 za Dvorac“ obnovljen, a revitaliziran je i uređen Gradski park te šetnica ispred Gimnazije Petra Preradovića.
 
U novoobnovljenom Dvorcu Pejačević novim pristupom prezentaciji i interpretaciji povijesne, kulturne i prirodne baštine virovitičkog kraja na suvremen i kreativan način uređeni su stalni postavi Muzeja i to u dvije tematske cjeline: „Drveno doba“ i „Povijest grada i Dvorca“. Stalni postav je velikim dijelom interaktivan te će, s više od 1500 izložaka, s više od 2 sata multimedijskih sadržaja, animacija, igara, filmova, glazbe, biti zanimljiv svim posjetiteljima, a posebno djeci.

Najave