5.625.900,00 kuna za programe kulturno-umjetničkog amaterizma u 2022. godini

30. ožujka 2022. – U okviru Poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske iznosom od 5.625.900,00 kuna Ministarstvo kulture i medija sufinancirat će 307 programa kulturno-umjetničkog amaterizma u 2022. godini.

Tim će sredstvima biti podržano 99 programa festivala, manifestacija i smotri, 139 programa nabave i obnove fundusa narodnih nošnji, tradicijskih i klasičnih glazbala, 26 programa koncertnih gostovanja i obljetnica, 24 programa poduke tradicijskih glazbenih i plesnih vještina i umijeća, 11 programa glazbenog/folklornog nakladništva te 2 programa ostalih potkategorija (narudžbe novih djela).
 
Kulturno vijeće za kulturno-umjetnički amaterizam u sastavu: dr. sc. Tvrtko Zebec, predsjednik te članovi Katarina Bušić, Krunoslav Šokac, Tomislav Habulin i Vanja Lisjak, razmotrilo je sve prijavljene prijedloge programa te donijelo stručna mišljenja na temelju uvjeta Poziva, Smjernica za prihvaćanje prijedloga programa kulturno-umjetničkog amaterizma za 2022. godinu, kriterija iz Pravilnika o izboru i utvrđivanju programa javnih potreba u kulturi (čl. 7.) te Poslovnika o radu Kulturnoga vijeća za kulturno-umjetničkog amaterizam. Uz navedene kriterije, prijavljeni su programi vrednovani uzimajući u obzir i epidemiološku situaciju uzrokovanu pandemijom koja i dalje donosi izazove u planiranju, provedbi i dostupnosti programa te mobilnosti izvođača i djelatnika u području kulturno-umjetničkog amaterizma.
 
>>> Odobreni programi kulturno-umjetničkog amaterizma u 2022.
>>> Odbijeni programi kulturno-umjetničkog amaterizma u 2022.


Pisane vijesti | Javne financije | Društvo i zajednica