28. studenog 2019. - Međunarodna autorska kreativna konferencija MAKK 2019

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek kao izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića sudjelovat će na sedmom izdanju Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK 2019. u četvrtak, 28. studenoga 2019. godine u Muzeju suvremene umjetnosti. 

Drugoga dana konferencije u petak, 29. studenog 2019. godine državni tajnik Krešimir Partl govorit će na temu „Poticanje kreativnih i kulturnih industrija poreznim i drugim politikama“, a posebna savjetnica ministrice kulture i izv. prof. dr. sc. Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Romana Matanovac Vučković govorit će o Položaju novinskih nakladnika nakon Direktive o autorskom pravu i srodnim pravima na Jedinstvenom digitalnom tržištu.

Ovogodišnji MAKK pod motom „Uhvati algoritam!“ bavit će se temom kreativne budućnosti te pitanjima izazova za glazbene, filmske i ostale kreativce na nepreglednom digitalnom tržištu. Drugi dan, u organizaciji Hrvatskog društva za autorsko pravo, tema konferencije bit će usvajanje nove EU Direktive o autorskom pravu te njena implementacija u lokalno zakonodavstvo. Pravni stručnjaci iz Hrvatske i regije raspravljat će među ostalim i o zaštiti autorskih prava medijskih djelatnika te izdavačkih kuća na digitalnom tržištu.

Konferencija se održava u organizaciji službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatskog društva za autorsko pravo HDAP-ALAI.

Najave