Uoči potpisivanja Memoranduma o suglasnosti između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike San Marino održan sastanak o suradnji u područjima kulture, visokog obrazovanja i znanstvenog istraživanja

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
14. listopada 2022. – Uoči sutrašnjeg potpisivanja Memoranduma o suglasnosti između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike San Marina o suradnji u područjima kulture, visokog obrazovanja i znanstvenog istraživanja u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova , državni tajnik Ministarstva kulture i medija Krešimir Partl održao je sastanak s ministrom obrazovanja i kulture, sveučilišnih i znanstvenih istraživanja i politike mladeži Republike San Marina Andreom Belluzzijem.
 
Ministar Belluzzi u službenom je posjetu Republici Hrvatskoj u povodu obilježavanja 30 godina diplomatskih odnosa između dviju zemalja te će tom prigodom prisustvovati koncertu zbora Corale iz San Marina, koji će se održati 15. listopada 2022. u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti.
 
Na sastanku se razgovaralo o poticanju suradnje u područjima kulture i obrazovanja, među kojima je posebno istaknuta zaštita, očuvanje i obnova materijalne i nematerijalne kulturne baštine, arhitektonske baštine, arhiva, muzeja i knjižnica. Jednako tako naglašena je i suradnja među kulturnim institucijama, istraživačkim centrima, sveučilištima i ustanovama za osnovno, srednje i visoko obrazovanje te razmjena akademskog osoblja, studenata i umjetnika, a osobito u području audiovizualne djelatnosti.
 
Uz državnog tajnika Ministarstva kulture i medija Krešimira Partla, sastanku su prisustvovali veleposlanik RH u Italiji Jasen Mesić, ravnateljica Uprave za međunarodnu kulturnu suradnju i europske poslove Anja Jelavić, načelnica Sektora za međunarodnu kulturnu suradnju i europske poslove Mirjana Ana Marija Piskulić i viša stručna savjetnica Maša Pipić Glavač. Uz ministra Andrea Belluzzija na sastanku su sudjelovali veleposlanica RH u San Marinu Marina Emiliani, osobni tajnik Lazzaro Rossini te pravni savjetnik Francesco Morganti.



>>> Daljnje jačanje partnerskih odnosa Hrvatske i San Marina
(15. listopada 2022. u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova) 
 

Pisane vijesti | Vanjski i europski poslovi