15. travnja 2020. - Ministrica kulture sudjelovat će u raspravi „ResiliArt“ u organizaciji UNESCO-a i CISAC-a

Prvi u nizu virtualnih web panela u okviru globalnog pokreta „ResiliArt“, pokrenutog od strane UNESCO-a s ciljem podizanja svijesti o teškim posljedicama pandemije COVID-19 na kulturni i kreativni sektor, održat će se u srijedu, 15. travnja 2020. godine. 

Svrha inicijative je potaknuti razmjenu među umjetnicima, producentima, stručnjacima i predstavnicima vlada te pomoći u definiranju odgovarajućih mehanizama pomoći.  
 
Prva debata organizirana je u partnerstvu s Međunarodnom konfederacijom društava autora i skladatelja (CISAC). Osim predstavnika CISAC-a Jean-Michela Jarrea i  Angélique Kidjo, u raspravi će sudjelovati i ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, filmski redatelj Luis Puenzo, glazbenica Deeyah Khan, spisateljica Yasmina Khadra, dok će se uvodno obratiti i generalna direktorica UNESCO-a Audrey Azoulay.
 
Raspravu će moderirati pomoćnik generalne direktorice UNESCO-a za kulturu Ernesto Ottone Ramirez, a od 14.00 sati ju je moguće pratiti putem poveznice http://unesco.org/resiliart-debate


Najave | Društvo i zajednica