10. izdanje Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: Fine Art Dubrovnik

26. kolovoza 2022. – Jubilarno izdanje festivala Dubrovnik u pozno ljeto,  glazbene manifestacija kojom se dubrovački kulturni program nastavlja i nakon Dubrovačkih ljetnih igara, otvoreno je koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod vodstvom maestra Marca Tardua, njegovog glavnog dirigenta i direktora festivala te nastupom istaknutog hrvatskog pijanista Ivana Krpana.

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek prisustvovala je koncertu koji se održao u dubrovačkom Kneževu dvoru, a koji će se ponoviti već sljedećega dana, 27. kolovoza nakon čega slijedi gotovo mjesec dana raznovrsnog glazbenog programa, simfonijskih i komornih koncerata, recitala, praizvedbi te nastupi poznati solista i dirigenata.
 
Festival je pokrenut 2013. godine s ciljem produživanja kulturne sezone u kasno ljeto u Dubrovniku i promoviranja hrvatske glazbene tradicije. Tijekom deset godina Festival je stekao vjernu publiku koja se rado vraćala koncertima kojih je bilo više od 150, na kojima je nastupilo više od 60 vrhunskih domaćih i stranih glazbenih solista te više od 20 dirigenata svjetskoga glasa.

Program: https://www.dso.hr/medunarodni-glazbeni-festival-dubrovnik-u-pozno-ljeto/

Pisane vijesti | Društvo i zajednica