Festival hrvatske suvremene glazbe i umjetnosti CRO-ArT

CRO-ArT festival hrvatske suvremene glazbe i umjetnosti održava se u okviru kulturnog predstavljanja Republike Hrvatske tijekom predsjedanja Vijećem Europske unije od 22. do 30. lipnja, u baroknoj dvorani Bank Austria Salona stare bečke vijećnice (Altes Rathaus). 

Festival hrvatske suvremene glazbe i umjetnosti CRO-ArT koncipiran je kao kulturni događaj na najvišoj umjetničkoj razini, s misijom predstavljanja bogatog hrvatskoga suvremenog stvaralaštva. Programom se predstavljaju nagrađivani, suvremeni ​hrvatski skladatelji i skladateljice​, od kojih mnogi žive i stvaraju u Austriji, uz dodatak nekoliko važnih skladatelja i skladateljica 19. i 20. stoljeća kao što su Dora Pejačević, Boris Papandopulo, Emil Cossetto, Josip Štolcer Slavenski i drugi.



Skladbe najznačajnijih hrvatskih skladateljica i skladatelja te suvremenih autora, izvest će vrhunski glazbenici, okupljeni oko umjetničke direktorice festivala Andree Nikolić te bečkog ansambla međunarodnih solista WISE i njihovih renomiranih gostiju. U okviru Festivala održat će se i panel diskusija s hrvatskim glazbenicima, književnicima, muzikolozima i skladateljima u kojoj će biti riječi o suvremenoj hrvatskoj umjetnosti, njezinom položaju u Europi te poveznicama s Austrijom i Bečom.

Organizator festivala u Beču je Kammermusikverein WISE: Wien International Soloists Ensemble i Andrea Nikolić, predsjednica Kammermusikverein WISE i umjetnička ravnateljica, a uz Ministarstvo kulture RH i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH, Festival podržava i Hrvatsko društvo skladatelja, Bank Austria Salon im Alten Rathaus te je pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Austriji.

Sve informacije moguće je pronaći putem: WISE: Wien International Soloists Ensemble YouTube i Facebook stranice te www.wisemusicwien.comVirtualne ulaznice moguće je nabaviti na navedenim stranicama te direktno putem PayPal.me/WISEMUSICWIEN i Eventbrite.